• Nieuws
  • Wandel je 27 of 33 km? Dan kom je langs het Marineterrein Amsterdam

Wandel je 27 of 33 km? Dan kom je langs het Marineterrein Amsterdam

Onze wandelaars die de 27 km (Wonen, water, winkelen) en 33 km (Alles wat de stad te bieden heeft) lopen, komen langs het Marineterrein Amsterdam, dit jaar nieuw op de route!

Het Marineterrein Amsterdam transformeert stap voor stap van een militair terrein naar een flexibel en toekomstbestendig stadskwartier. In de afgelopen 2,5 jaar is het eerste deel van het Marineterrein Amsterdam opengesteld voor publiek. In de vrijgekomen gebouwen huizen intussen zo’n 30 innovatieve bedrijven en enkele horecagelegenheden. In de zomer van 2018 vertrekt Defensie. Alleen de dienst Personeelslogistiek van Defensie blijft op het terrein aanwezig. Het Marineterrein, in totaal 14 hectare groot, wordt dan in zijn geheel publiek toegankelijk. 

Op dit moment wordt er gewerkt aan het vermeerderen van waarde van dit gebied door Bureau Marineterrein in opdracht van het Rijk en de Gemeente. Naast de economische waarde is ook de maatschappelijke betekenis van het terrein van toenemend belang. Op dit moment lijken de meest voor de hand liggende functies wonen, werken, maken en rust. Om richting te geven aan de ontwikkeling vinden er activiteiten plaats met de thema’s innovatie, duurzaamheid, sport en maritieme kracht. Kijk voor meer informatie op: www.marineterrein.nl.

[button url=”https://www.marineterrein.nl/planvorming/planvorming/ ” label=”Lees meer over de planvorming”]