• Nieuws
  • Inschrijving 5e editie geopend!

Inschrijving 5e editie geopend!

Dit jaar vindt op zaterdag 20 oktober voor de 5e keer de Amsterdam City Walk plaats. Dompel je onder in Amsterdamse sferen en wandel een van de vijf routes. Met wandelroutes van 12, 18, 21, 27 of 33 km langs verschillende parels zoals het Rijksmuseum, het Vondelpark en de Magere Brug ervaar je Amsterdam op zijn mooist! Inschrijven is vanaf nu mogelijk via Amsterdamcitywalk.nl.

De routes van de 18, 21, 27 en 33 km starten bij het Olympisch Stadion en de 12 km start bij het Waterlooplein. De Jordaan, de Dam, het Vondelpark en het Rijksmuseum zijn slechts een fractie van bijzondere elementen die de deelnemers onderweg tegenkomen. Naast mooie natuur en cultuur biedt de Amsterdam City Walk nog veel meer. Musea op de route hebben een speciaal aanbod voor de deelnemers, een cultureel flitsbezoek behoort dus tot de mogelijkheden. Cafés openen bovendien extra vroeg hun deuren en zorgen onderweg voor veel entertainment. Dit maakt het wandelevenement een perfecte combinatie voor een sportief, cultureel en vooral gezellig dagje uit.

Alle afstanden finishen bij het bijzondere Olympisch Stadion: dé plek waar de volgende dag de marathonlopers van de TCS Amsterdam Marathon van start zullen gaan. Alle wandelaars krijgen hier een warm onthaal met een medaille en echte Amsterdamse muziek. De ultieme afsluiting van een Amsterdamse wandeling.  

Goede doel

Dit jaar kun je als deelnemer aan de Amsterdam City Walk een vrijwillige donatie doen aan Stadsherstel Amsterdam. Met het opgehaalde bedrag kan Stadsherstel de Haarlemmerpoort ambachtelijk restaureren en zijn allure teruggeven. Stadsherstel heeft in en rond Amsterdam meer dan 600 panden gerestaureerd en een herbestemming gegeven. Dit verschilt van woonhuismonumenten tot iconen in het straatbeeld en van landelijke forten tot minder opvallende monumenten die het karakter van een stad of dorp uitstralen.

Inschrijving is geopend!

Via Amsterdamcitywalk.nl kunnen deelnemers zich inschrijven t/m 8 oktober of tot de deelnemerslimiet is bereikt. Vorig jaar deden 12.000 deelnemers mee aan de Amsterdam City Walk. Dit jaar is de deelnemerslimiet verhoogd naar 14.000 deelnemers. Voor dit evenement is een na-inschrijving niet mogelijk.