• Nieuws
  • 14.000 wandelaars tijdens de Amsterdam City Walk

14.000 wandelaars tijdens de Amsterdam City Walk

Recordaantal voor de 5e editie

Op zaterdag 20 oktober staan 14.000 wandelaars aan de start bij de 5e editie van de Amsterdam City Walk, dit is een recordaantal. Vorige editie beleefden bijna 12.000 wandelaars hun eigen Amsterdam Experience, dit jaar zijn dat er ruim 2.000 meer. Het wandelevenement met routes van 12, 18, 21, 27 en 33 km laat wandelaars de mooiste en meest bijzondere plekken van Amsterdam zien.

Vijf unieke routes
De Amsterdam City Walk is met vijf verschillende routes een geschikt evenement voor ieder type wandelaar. Voor de 5e editie zijn er een aantal veranderingen op de route. Dit jaar kunnen de wandelaars van de 21 km de Amstelkerk niet alleen van buiten, maar ook van binnen bewonderen. Dit jaar is de stempelpost namelijk naar binnen verhuisd. Daarnaast is dit jaar ook het vernieuwde Beursplein een stempelpost waar de wandelaars van de 12, 18, 27 en 33 km langskomen. De Amsterdam City Walk is ook internationaal populair. Naast Nederlandse wandelaars staan er ook groepen deelnemers uit Denemarken, België en Duitsland aan de start.

Goede doel
Dit jaar konden deelnemers bij hun inschrijving een vrijwillige bijdrage doen voor Stadsherstel Amsterdam. Met het opgehaalde bedrag wordt een deel van de Haarlemmerpoort gerestaureerd en krijgt het zijn allure terug. Op zaterdagmiddag om 15.30 uur wordt bij het Olympisch Stadion de cheque – met daarop het uiteindelijke bedrag – uitgereikt aan Stadsherstel Amsterdam. Vorig jaar haalde deelnemers €10.000 op voor het herstel van de Oude Kerk.