• Nieuws
  • Amsterdam City Walk “goes Wild”!

Amsterdam City Walk “goes Wild”!

Update 

Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen die het kabinet op dinsdag 13 oktober heeft gepresenteerd, moeten wij met pijn in ons hart de Wandelactiviteit Zandvoort goes Wild afgelasten. Vandaag zullen wij alle ingeschreven deelnemers per mail verder informeren.

Wandelactiviteit Zandvoort goes wild

Vorig jaar was de 6e editie van de Amsterdam City Walk. Dit jaar gaat dit écht Amsterdamse wandelevenement helaas niet door. De routes van de Amsterdam City Walk gaan door het centrum en in de veelal drukke binnenstad van Amsterdam kunnen wij de overheidsrichtlijnen, zelfs met minder deelnemers en aangepaste routes, helaas niet waarborgen. Daarom brengen wij dit jaar de Amsterdam City Walk naar Zandvoort, dat ook wel bekend staat als: ‘beach for Amsterdam’.

Met de bronsttijd van de damherten en ter afsluiting van het zomerseizoen gaat Zandvoort op de wilde tour! De hele maand oktober worden verschillende activiteiten georganiseerd om bezoekers in het naseizoen nog te laten genieten van de wilde kant van Zandvoort. Gelukkig kunnen en mogen we inmiddels weer kleinschalige activiteiten organiseren. Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober organiseren wij geheel in het thema de wandelactiviteit Zandvoort goes Wild. Kunnen we dit jaar toch nog een beetje genieten van ‘Amsterdam’ in het oorspronkelijke weekend van de Amsterdam City Walk.

Jij kunt op zaterdag 17 of zondag 18 oktober een prachtige route van 15 km wandelen door o.a. het sfeervolle centrum van Zandvoort, de kleine straatjes achter het strand ook wel ‘sloppies’ genoemd, over de boulevard en het strand, een stukje Zuidduinen, Nationaal Park Zuid-Kennemerland en een finish op het Carréplein. Een prachtige wandeltocht door Zandvoort. Waar je, als je gelukt hebt, onderweg ook écht wild tegenkomt.

De Wandelactiviteit Zandvoort goes Wild was al snel uitverkocht. Maar we hebben goed nieuws: op beide dagen kunnen er nog 200 mensen extra van start! In overleg met verschillende partijen in Zandvoort kunnen wij op zaterdag 17 en zondag 18 oktober langer starten, waardoor we nog steeds op een verantwoorde manier meer wandelaars kunnen laten genieten van deze “wilde” wandeltocht.

Sluit al wandelend met ons het zomerseizoen af in Zandvoort met de wandelactiviteit ‘Zandvoort goes Wild’. Jij kunt je nu voor maar € 7,50 inschrijven. Zorg dat je er snel bij bent, want vol = vol.

Schrijf je hier in!

Wandel voor het goede doel

Stadsherstel Amsterdam is het goede doel van de Wandelactiviteit Zandvoort goes Wild. Stadsherstel Amsterdam redt monumenten en beeldbepalende panden, door ze zorgvuldig te restaureren, een passende bestemming te geven en te verhuren. Ook in en om Zandvoort.

Door een donatie te geven, lever je een belangrijke bijdrage aan het bewaren van gebouwd erfgoed voor volgende generaties en de toegankelijkheid van monumenten. De bijdrage van dit jaar gaat naar Molen de Gooyer in Amsterdam. De grootste houten molen van Nederland heeft een nieuwe rietenkap nodig.

De Gooyer staat sinds 1759 op zijn huidige plek. In 1572 werd hij met een reeks andere gebouwen net buiten de stad vernield en twintig jaar later opnieuw opgebouwd en verkocht aan de gebroeders Willemszoon uit Gooiland. De naam stamt uit die tijd.

Bij jouw inschrijving kun je een vrijwillige donatie doen!

Start en finish
Vanaf 8.30 uur kunnen wandelaars van start gaan op het Gasthuisplein. We starten in verschillende tijdsvakken tussen 8.30 en 11.00 uur zodat we kunnen zorgen voor spreiding bij de start en op de route. Bij jouw inschrijving kun je kiezen voor een tijdsvak om van start te gaan. Je kunt finishen tussen 10.30 en 16.00 uur op het Carréplein.

Verzorging onderweg
Op de route worden twee verzorgingsposten opgezet. Hier zijn toiletvoorzieningen en krijg je een versnapering. Zandvoort heeft genoeg te bieden aan horeca. Onderweg kom je dan ook langs een aantal leuke horecagelegenheden waar jij even de benen kunt laten rusten.

Zandvoort goes Wild
Er zijn in het weekend van 17 en 18 oktober veel activiteiten in Zandvoort, zoals een workshop illustreren, er is een zandsculpturenwedstrijd en bij een aantal restaurants bieden ze een speciaal wild-menu aan. Kijk hier voor meer informatie.