• Nieuws
  • Wandelactiviteit Zandvoort goes Wild gaat niet door

Wandelactiviteit Zandvoort goes Wild gaat niet door

De vrees van afgelopen dagen is inmiddels werkelijkheid geworden, de verspreiding van het coronavirus in onze samenleving is zo gegroeid dat wij de Wandelactiviteit Zandvoort goes Wild moeten annuleren. We nemen onze verantwoordelijkheid ná de aangescherpte maatregelen die het kabinet op 13 oktober, tijdens de persconferentie, gepresenteerd heeft.

Natuurlijk is deze beslissing bijzonder jammer voor de deelnemers en onze evenementen, maar gezien de actualiteit is het een onvermijdelijk besluit. We hebben niet alleen naar de oproep om de reisbewegingen te beperken gekeken, maar ook naar de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers en collega’s.

De afgelopen maanden hebben wij, samen met betrokken partijen, er alles aan gedaan om mensen in beweging te brengen en hebben we vooral gekeken naar wat wél mogelijk is voor sportend Nederland. Van kleine activiteiten, tot enkele duizenden deelnemers bij virtuele evenementen. De sportwereld kreeg weer iets meer kleur. Wegens deze kleine successen hebben we het aantal kleine evenementen opgeschaald en konden jullie op een verantwoorde manier genieten van kleinschalige fiets-, hardloop- en wandelactiviteiten. Dit willen we graag doorzetten ná deze vier weken.

Eind juli namen wij de beslissing om de Amsterdam City Walk, die gepland stond op zaterdag 17 oktober, te annuleren. Als alternatief wilden wij op zaterdag 17 en zondag 18 oktober wandelaars naar Zandvoort brengen om te genieten van de Wandelactiviteit Zandvoort goes Wild. Wij keken ernaar uit om wandelaars weer aan de start te zien staan en in beweging te mogen brengen. Alle deelnemers die ingeschreven stonden voor de Wandelactiviteit Zandvoort goes Wild zullen wij per mail verder informeren.