• Ontstaan

Ontstaan

In 2013 maakte Le Champion met haar clubleden vanaf het Olympisch Stadion een proefwandeling die leidde tot het organiseren van deze Amsterdam City Walk. Onderstaand het verslag dat daarna op de website verscheen.

Clubwandeltocht vanaf Olympisch Stadion geslaagd
Daags voor de TCS Amsterdam Marathon hield Le Champion vanaf Sporthallen Zuid en het Olympisch Stadion haar 4e clubwandeltocht. Voor deze locatie was gekozen om de wandelaars na afloop de mogelijkheid te geven ook een bezoek te brengen aan de marathonexpo en op die manier kennis te maken met dit grootse evenement. En het bezoeken van de marathonexpo gebeurde na afloop inderdaad door een flink aantal wandelaars.

Aan deze clubwandeltocht namen 76 leden van Le Champion deel inclusief een aantal introducés. Dat aantal was groter dan bij de eerder gehouden clubwandeltochten vanwege vooral de fraaie route die was uitgezet door het historische centrum van Amsterdam. Zelfs was er internationale deelname door een Russische vader en zoon die zondag gingen hardlopen en nu Amsterdam graag al wandelend wilden verkennen.

De route van 17 km was afwisselend. Door de volkswijk De Pijp, langs de Heineken Brouwerij en De Nederlandsche Bank op het Frederiksplein werd de Amstel bereikt. Langs Carré, de Magere Brug en de Hermitage waren het Thorbeckeplein en Rembrandtplein mooie plaatsen voor een eerste stop. Via de Oudemanhuispoort, Achterzijds Voorburgwal en Nieuwmarkt voerde het vervolg over de Zeedijk en het Red Light District naar de Oude Kerk. Ook op de rustige zaterdagmorgen wemelt het in deze omgeving van de buitenlandse toeristen. Na de Dam volgde een grachtenwandeling die uitkwam bij het Rijksmuseum en Vondelpark.

Allen spraken na afloop van een zeer geslaagde tocht gelopen onder prima weersomstandigheden en kijken alweer uit naar de komende clubtocht op de Le Champion Promotiedag in Egmond aan Zee.