• €12.222,- opgehaald voor Stichting de Oude Kerk

€12.222,- opgehaald voor Stichting de Oude Kerk

WE ZIJN TROTS OM HET MOOIE BEDRAG VAN €12.222,- TE MOGEN SCHENKEN AAN STICHTING DE OUDE KERK!
Alle Deelnemers konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan het goede doel van dit jaar: Stichting de Oude Kerk. De stichting gaat het geld gebruiken om een bijzonder schilderij te laten restaureren en nodigt alle wandelaars uit om dit het komende jaar te komen bekijken.

De Oude Kerk opende op zaterdag 14 oktober gratis haar deuren voor deelnemers van de Amsterdam City Walk!

De Oude Kerk is het oudste gebouw van Amsterdam. Ooit een houten kapelletje in een gehucht aan de Amstel, door de eeuwen heen uitgegroeid tot imposante kerk. Sinds 2016 is het een museum, op zondag een actief godshuis en altijd een pelgrimsoord voor liefhebbers van erfgoed, kunst en -muziek.

Stichting de Oude Kerk is voor programmering en onderhoud afhankelijk van entree-inkomsten en giften. Dit jaar hebben is Stichting De Oude Kerk gekozen als het Goede Doel van de Amsterdam City Walk. Wil jij hier ook aan bijdragen? Dan kun je bij je inschrijving een donatie doen.

Het bedrag dat opgehaald wordt met de Amsterdam City Walk zal bijdragen aan restauratie en in ere herstellen van een aantal stijlkamers. De collectie van de Oude Kerk wordt toegankelijker gemaakt voor het publiek en -tot nu toe voor het publiek verborgen- kerkruimtes worden opengesteld.

In de top 10 van Amsterdamse musea
De Oude Kerk onderscheidt zich zowel op het gebied van hedendaagse kunst als op dat van historisch erfgoed. Gemiddeld 150.000 bezoekers komen jaarlijks af op tentoonstellingen, performances en concerten. Dat maakt dat de Oude Kerk in de top 10 van Amsterdamse musea staat.

De komende jaren wil de Oude Kerk verder excelleren in het monumentale experiment met een spraakmakend programma. Een dialoog tussen het traditionele en het experimentele wordt nagestreefd in een omgeving die reageert op transhistorische thema’s en tegelijkertijd toegankelijk blijft voor een divers publiek.

Hier vind je meer informatie over Stichting de Oude Kerk.