• Overige informatie

Overige informatie

Wil je alles weten over de aanbevolen stops voor onderweg, de toeristische informatie, medische verzorging en hoe je het beste kan voorbereiden op de Amsterdam City Walk? Lees dan snel verder. 

Musea

Museumkaarthouders hebben gratis toegang op vele musea langs de route.
Daarnaast zijn er musea aan de route waarbij je als deelnemer op vertoon van je startkaart korting op de entree krijgt.  
De locaties van deze musea worden ter plekke nog eens extra aangegeven met borden. Lees hier meer over de deelnemende musea.

Cafés en bars

Speciaal voor de wandelaars zijn de cafés die langs de route lopen eerder geopend, zodat je je wandeling kunt beginnen met een lekkere kop koffie en de authentieke Amsterdamse sfeer kan proeven.
Kijk op deze pagina langs welke horecagelegenheden jij komt. 

Toeristische informatie

Niet voor niets is Amsterdam ook onder Nederlandse toeristen erg populair als bestemming voor een dagtrip of een weekendje weg. De Amsterdam City Walk brengt jou in één dag langs een aantal mooie bezienswaardigheden die Amsterdam zo bijzonder maken, zoals de Albert Cuypmarkt, de Jordaan, 9 straatjes en het Vondelpark.
Benieuwd naar alle highlights op de route? Lees hier meer. 

Medische verzorging

De medische begeleiding is in handen van het Rode Kruis. Het Rode Kruis is aanwezig op de start- en finishplaatsen, onderweg bij diverse stempelposten en met mobiele posten. Het Rode Kruis werkt professioneel en gebruikt hiervoor ook een behandelformulier, waardoor op een zorgvuldige wijze een eventuele (vervolg) behandeling kan plaatsvinden. 

Heb je onderweg behoefte aan medische verzorging en bevind je je niet bij een stempelpost, 
dan kun je in geval van nood het speciale telefoonnummer van het Rode Kruis bellen:
06-30819659.

Medaille inleg

Bij de Amsterdam City Walk ontvang je na afloop een mooie medaille als herinnering aan je prestatie. Om deze herinneringsmedaille een extra persoonlijk karakter te geven, bieden wij de mogelijkheid om je medaille te personaliseren door middel van een origineel gegraveerd plaatje met daarop jouw naam.

Bestel deze unieke extra service bij jouw inschrijving en je ontvangt snel na de Amsterdam City Walk jouw persoonlijke gegraveerde medaille inleg, die precies in de medaille past. Je betaalt dan slechts € 5,50 (incl. verzendkosten). Ben je al ingeschreven, maar wil je de medaille inleg alsnog bestellen? Dan kun je hier een nabestelling plaatsen. Bij nabestelling zijn de kosten € 6,50 (inclusief verzendkosten) per medaille inleg.

Voorbereiding

Deelnemen aan de Amsterdam City Walk is leuk en gezond. Voor, tijdens en na het evenement is het echter belangrijk goed stil te staan bij een aantal tips, om op een verantwoorde manier te genieten van het evenement. Lees hier hoe jij het beste kunt voorbereiden voor de Amsterdam City Walk.