Goede doel

Wandel mee voor De Hollandsche Manege Amsterdam

Dit jaar kun je als deelnemer van de Amsterdam City Walk een vrijwillige donatie leveren aan het project van Stadsherstel Amsterdam. Het opgehaalde bedrag gaat naar De Hollandsche Manege Amsterdam.

Spring óók in het zadel voor De Hollandsche Manege en geef haar grandeur terug!

Je hebt vast weleens gehoord van De Hollandsche Manege, de met koninklijke allure gebouwde stadsmanege aan het Vondelpark. Die allure heeft de manege helaas al lang niet meer. Wij willen helpen om deze oudste stadsmanege van Europa haar grandeur terug te geven. Spring met ons in het zadel en geef De Hollandsche Manege weer een mooie toekomst!

De Hollandsche Manege is in 1882 gebouwd, op initiatief van een gezelschap van vooraanstaande Amsterdammers. De elite en het koningshuis konden er hun rijkunst beoefenen. De veelgevraagde architect Van Gendt, ook bekend van het Concertgebouw, kreeg de mooie opdracht. Hij putte uit een rijk arsenaal aan klassieke stijlen, maar vooral zijn bijzondere dakconstructie in de rijzaal is uniek. 

De oudste stadsmanege voor alle “paardengekken” en monumentenliefhebbers

De Hollandsche Manege is als oudste stadsmanege van Europa nog steeds in gebruik! Wekelijks zijn er maar liefs 700 lessen, toegankelijk voor alle paardenliefhebbers. Al jarenlang is er niets aan onderhoud gedaan en zijn in het verleden verminkende aanpassingen uitgevoerd. Le Champion wil Stadsherstel Amsterdam, de kersverse eigenaar, helpen om deze prachtige manege in oude stijl terug te brengen. Minstens net zo belangrijk zijn de moderniserende aanpassingen van de stallen, zodat deze aan de huidige eisen voor dierenwelzijn voldoen.

Hoe gaat Stadsherstel het verschil maken

Wat is er nou mooier voor een monument dan de oorspronkelijke functie behouden? Niets, wat Stadsherstel betreft. Zij staat voor een behoorlijke uitdaging, maar daar gaat ze graag voor in galop! Naast het restaureren en aanpassen van de manege wordt Het Levend Paardenmuseum, waar de klassieke paardrijkunst tot leven komt, nieuw leven ingeblazen. Want alleen met een houdbaar plan kan de manege haar toekomst vrolijk dravend tegemoet gaan.

Wat is er nodig voor de manege?

Stadsherstel kampt met een tekort van € 2,1 miljoen euro. € 1,6 miljoen hoopt zij via subsidies en bijdragen van fondsen bij elkaar te krijgen. Daarnaast is er een crowdfundactie opgestart met als doel de ontbrekende € 500.000 bij elkaar te krijgen. Uw bijdrage draagt daar aan bij. Stadsherstels vorige crowdfundprojecten hebben bewezen dat er gelukkig zeer veel monumentenliefhebbers zijn, die óók de noodzaak van deze bijzondere projecten inzien. Wij roepen daarom iedereen met een groot hart voor paarden én alle monumentliefhebbers op om mee te doen. Met grote, maar zeker ook met kleine donaties. Werkelijk iedereen kan zijn steentje aan de manege bijdragen en daar kun jij tijdens de Amsterdam City Walk, maar ook later weer van genieten.

Stadherstel Amsterdam

In en rond Amsterdam heeft Stadsherstel meer dan 600 panden restaureert en een herbestemming gegeven. Naast Amsterdam woonhuismonumenten bouwde organisatie onder andere aan:
• Iconen in het straatbeeld;
• Landelijk gelegen forten met mooie sociale functies in de Stelling van Amsterdam;
• Stads- en dorpskerken die zij openstellen voor publiek; 
• En, heel belangrijk, minder opvallende monumenten, die het karakter van een stad of dorp uitstralen.
Al deze prachtige monumenten vertellen hun eigen verhaal van onze gezamenlijke geschiedenis.

 

2. Donaties via Pifworld

Logo PifworldPifworld is het online platform waar deelnemers makkelijk voor jouw goede doel in actie kunnen komen. Maar er kan nog veel meer. Jij als non-profit kan makkelijk projecten en events toevoegen, een community om je organisatie bouwen, vacatures plaatsen en samenwerken met scholen en bedrijven. 

Steun een deelnemer of maak gratis jullie non-profit pagina aan. Zo kunnen jullie deelnemers direct in actie komen. Via Pifworld gaan alle donaties direct door naar de non-profit organisatie. Wij helpen je graag – neem voor meer informatie of vragen gerust contact op met Harmen via harmen@pifworld.com

Steun een deelnemer
Klik hier
Start jouw actie
Klik hier