Duurzaamheid

Sportorganisatie Le Champion, organisator van de Amsterdam City Walk, wil bijdragen aan een gezonde en actieve samenleving en een gezonde leefstijl voor mensen van alle leeftijden, door ze te inspireren en te enthousiasmeren om te sporten en te bewegen. Met deze doelstelling wordt ook direct een belangrijke bijdrage geleverd aan de bevordering van duurzaamheid. Verder streven wij ernaar de evenementen zo duurzaam mogelijk te organiseren en in te zetten voor goede doelen. Op deze pagina vind je meer informatie over duurzaamheid tijdens de Amsterdam City Walk.

Door verduurzaming tijdens het evenement vergroten wij de positieve en minimaliseren de negatieve, impact van de eigen bedrijfsvoering. Le Champion heeft als doel elk evenement te verduurzamen en verwacht dit ook van partners.

Duurzaamheidsacties

Energie
 • Verzorgingsposten en cateringpunten worden zoveel mogelijk ingericht op plekken waar gebruik gemaakt kan worden van vaste stroom- en waterpunten. Indien er geen vast stroompunt beschikbaar is, wordt er gebruik gemaakt van een mobiele batterij of een hernieuwbare en fossielvrije brandstof.

Grondstoffen / afval
 • Tijdens de Amsterdam City Walk zijn er veel mensen aanwezig. Om hen zo goed mogelijk het (zwerf)afval te laten scheiden zijn de afvalbakken voorzien van een duidelijke signing. 
 • Het afval wordt op een duurzame wijze ingezameld. Zowel langs het parcours als in de organisatie worden verschillende afvalstromen gebruikt voor wat betreft papier, PMD en restafval. 
 • Onze partner DIXI streeft ernaar het energieverbruik en de CO2-emissie te beperken en reduceren. Daarnaast investeert DIXI in effectieve maatregelen om de ecologische voetafdruk in hun bedrijfsactiviteiten te kwantificeren en analyseren. Door zorgvuldig om te gaan met hulpbronnen en reinigingsmiddelen en door het afvalwater te allen tijde volgens de hoogste milieunormen af te voeren, streeft DIXI ernaar de impact van hun acties tot een minimum te beperken.
 • Er mogen bij de Amsterdam City Walk geen flyers uitgedeeld worden. 
Mobiliteit
 • Deelnemers en supporters worden gestimuleerd zoveel mogelijk met de fiets of met het openbaar vervoer te reizen.
 • Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met lokale leveranciers om het aantal reisbewegingen te beperken.
 • De logistieke operatie van het evenement wordt vooraf zorgvuldig gepland zodat ook daarin alleen de noodzakelijke reisbewegingen plaatsvinden. 

 • Food & Drinks
  • De aanwezige voorraad producten wordt eerst zoveel mogelijk opgemaakt voordat er ingekocht wordt. Indien er na afloop van het evenement producten over zijn zullen deze worden gedoneerd aan bijvoorbeeld de Voedselbank of het fruit aan een dierentuin.
  • Deelnemers, vrijwilligers en werknemers worden gestimuleerd om zelf voldoende eten en drinken mee te nemen.