Bereikbaarheid startlocaties

Openbaar vervoer
Alle drie de startlocaties van de Amsterdam City Walk zijn heel goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wij raden je aan om met de trein of bus naar Amsterdam te komen en vanaf een van de stations je reis naar je startlocatie te voet, met de tram of met de metro te vervolgen.

Alle deelnemers aan de 17 km, 20 km, 26 km en 33 km starten vanuit het Olympisch Stadion. Kom je uit de richting van Flevoland, Utrecht, Leiden of Schiphol? Pak de trein naar Station Amsterdam Zuid, vanaf daar reis je verder met Metro 50 of Metro 51 richting Isolatorweg. Stap uit bij halte Amstelveenseweg. Kom je uit de richting van Rotterdam, Den Haag, Alkmaar, Zaandam of Hoorn? Stap uit op Station Sloterdijk en pak Metro 50 richting Gein. Stap uit bij halte Amstelveenseweg. Vanaf deze metrohalte is het 750 meter wandelen naar de start in het Olympisch Stadion.

Wandelaars van de 10 km starten vanaf het Rembrandtplein. Dit plein in het centrum van de stad is gemakkelijk te bereiken met de tram (halte Rembrandtplein), metro (station Waterlooplein) of te voet vanaf Station Amsterdam Centraal (2 km wandelen).

De 14 km start vanaf Ven Amsterdam (La Guardiaweg 5). Deze startlocatie is op 3 minuten wandelen van Station Sloterdijk. Het station is bereikbaar met de trein, bus en metro.

Alle afstanden finishen op het Stadionplein voor het Olympisch Stadion. Vanaf hier is het 750 meter wandelen naar metrostation Amstelveenseweg. Kijk voor alle dienstregelingen op www.9292ov.nl of www.ns.nl.
Auto | Betaald parkeren
We raden aan om met het openbaar vervoer te reizen. Kom je toch met de auto naar Amsterdam, kijk dan op www.amsterdam.nl/parkeren voor een overzicht van de openingstijden, locaties en tarieven van parkeergarages.

Let op: tijdens voorgaande edities van de Amsterdam City Walk was parkeren op Bedrijventerrein Schinkel (op 10 minuten wandelen vanaf het Olympisch Stadion) op zaterdag gratis. Dit is niet langer zo. Ook op dit parkeerterrein geldt betaald parkeren.