Routes

Bij de Amsterdam City Walk kun je kiezen uit zes routes: 10, 14, 17, 20, 26 of 33 km. Er is voor ieder wat wils, iedere route heeft zijn eigen sfeer en afstand. Of je nu van cultuur houdt of van natuur, van het drukke centrum of van de groene parken, of je nu een geoefende wandelaar bent of niet, jong of oud, of je nu alleen loopt, met vrienden of met je kinderen, er is sowieso een route te vinden die bij je past!

Belangrijk
Veilig wandelen
Tijdens onze wandelevenementen willen wij als organisatie een zo veilig mogelijke wegsituatie creëren voor wandelaars én andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk allemaal hetzelfde wandelgedrag te vertonen. Wij vragen je tijdens onze wandelevenementen, zoveel en waar mogelijk, rechts te wandelen. Hierdoor kunnen we onduidelijkheid voorkomen op routes die niet volledig zijn afgesloten voor wandelaars.
Honden
Let op! Honden op het parcours zijn enkel aangelijnd toegestaan.

Route 10 km

Het hart van de stad en de historische grachtengordel
De 10 km start bij het Rembrandtplein, je sluit direct aan op de 17 en 26 kilometerroute. Via het Red Light District wandel je achtereenvolgens langs de Oudezijds Achterburgwal, Nieuwmarkt, Zeedijk en Oudekerksplein. Verder door het centrum en via de Dam bereik je de grachtengordel en de Jordaan. Daarna loop je onder het Rijksmuseum door richting het Vondelpark en vervolgens finish je op het Stadionplein bij het Olympisch Stadion.

Route 14 km

Ontdek het veelzijdige Westerpark en het sfeervolle centrum
Je start jouw wandeldag bij Ven Amsterdam, vlakbij Station Sloterdijk. Vanuit hier wandel je door het veelzijdige Westerpark en onder de Haarlemmerpoort door richting de Oude Houthaven. Via het West Indisch Huis aan de Haarlemmerstraat, waar het grootste gedeelte van de door Piet Heyn buitgemaakte Zilvervloot was opgeslagen, wandel je richting de Jordaan. Vanaf hier gaat de route verder lang de Foodhallen en door de Vondelkerk. Na het groen van het Vondelpark vervbolgt de route langs het Emmaplein, Valeriusplein en Olympiaplein zijn weg naar de finish op het Stadionplein bij het heroïsche Olympisch Stadion.

Route 17 km

Het gezellige centrum en de mooiste buurten
Start bij het Olympisch Stadion, dan via De Pijp en door het Sarphatipark naar de Albert Cuypstraat. Daarna wandel je langs de Amstel met de Magere Brug en het beroemde Amstel Hotel, het Koninklijk Theater Carré en de Hermitage. De route passeert het Rembrandtplein om zijn weg verder door het historische centrum van Amsterdam te vervolgen. Na de stempelpost bij de Beurs van Berlage vervolgt de route zich over de Dam richting de Jordaan.

Route 20 km

Door het Amsterdamse Bos en langs de Amstel de stad in
Een ideale route als je niet alleen het centrum wilt bewonderen, maar ook de rustige kant van Amsterdam wilt ontdekken. Niet de standaard highlights en trekpleisters van Amsterdam, maar juist de mooie plekjes buiten het centrum. Vanaf het Olympisch Stadion gaat deze route richting het Amsterdamse Bos, langs verschillende parken en natuurlijk langs de Amstel. De 20 km route komt door de Amstelkerk waar het kantoor van Stadsherstel Amsterdam zit. Dan trekt de route richting de grachten en bij het Museumplein sluit ze aan bij de andere routes naar de finish bij het Olympisch Stadion.

Route 26 km 

Ontmoet het bruisende centrum, de gezellige buurten en het maritiem verleden
Start bij het Olympisch Stadion, dan via de mooie volksbuurt De Pijp. Langs het water van de Amstel met de Magere Brug en het beroemde Amstel Hotel, het Koninklijk Theater Carré en de Hermitage. Bij de Magere Brug steek je de Amstel over richting Rembrandtplein, dan loop je over de Nieuwmarkt, achter het Scheepvaarthuis over de grachten naar de Montelbaenstoren, langs NEMO, het Scheepvaartmuseum en VOC-schip Amsterdam.

Route 33 km

Stadse drukte én de rust van al het groen in en om Amsterdam
Deze route biedt met 33 km nét even dat beetje extra voor de fanatieke wandelaars onder ons. Ook deze afstand start en finisht bij het Olympisch Stadion maar vanuit het stadion loop je eerst naar het Amsterdamse Bos en langs de Bosbaan – de internationaal bekende roeibaan in het bos. Via de Kalfjeslaan gaat de route vervolgens naar de Amstel. Over de Utrechtsebrug naar andere kant van de Amstel met prachtige vergezichten richting het Amstel Hotel.