Routes

Bij de Amsterdam City Walk kun je kiezen uit zes routes: 10, 14, 17, 20, 26 of 33 km. Tijdens de editie van 2022 wandelen we over deels vernieuwde routes langs ander Amsterdamse iconen en highlights! Klik hier voor meer informatie over de stempel- en verzorgingsposten op de route. 

Er is voor ieder wat wils, iedere route heeft zijn eigen sfeer en afstand. Of je van cultuur houdt of van natuur, van het drukke centrum of van de groene parken. Bij de Amsterdam City Walk is altijd een route te vinden die goed bij je past.

Belangrijk

Route 10 km

Het hart van de stad en de historische grachtengordel
De 10 km start bij het Rembrandtplein, je sluit direct aan op de 17 en 26 kilometerroute. Via het beroemde Red Light District wandel je achtereenvolgens langs de Oudezijds Achterburgwal, Nieuwmarkt, Zeedijk en Oudekerksplein. Verder door het levendige centrum en via de Dam bereik je de grachtengordel en de gezellige Jordaan. Daarna loop je onder het Rijksmuseum door richting het Vondelpark en vervolgens finish je op het Stadionplein bij het Olympisch Stadion.

Route 14 km

Ontdek het veelzijdige Westerpark en het sfeervolle centrum
Je start jouw wandeldag bij Ven Amsterdam, vlakbij Station Sloterdijk. De vernieuwde route brengt je door de Tuinen van het Westerpark. Je wandelt hierdoor volkstuinparken Nut & Genoegen en Sloterdijkermeer. Na de volkstuinen wandel je door Roos Schooltuin. Vanuit hier wandel je een vernieuwde route door het Westerpark. Je gaat onder de Haarlemmerpoort door richting de Oude Houthaven. Via het West Indisch Huis aan de Haarlemmerstraat, waar het grootste gedeelte van de door Piet Heyn buitgemaakte Zilvervloot was opgeslagen, wandel je richting de Jordaan. Vanaf hier gaat de route verder lang de Foodhallen en door de Vondelkerk. Na het groen van het Vondelpark vervolgt de route langs het Emmaplein, Valeriusplein en Olympiaplein zijn weg naar de finish op het Stadionplein bij het heroïsche Olympisch Stadion.

Route 17 km

Het gezellige centrum en de mooiste buurten
Je start bij het Olympisch Stadion en wandelt via De Pijp naar een vernieuwd deel van de route tussen de Josef Israëlkade en het Sarphatipark langs de Vredeskerk, over het Cornelis Troostplein en langs de Oranjekerk. Je vervolgt de route naar de Albert Cuypstraat. Daarna wandel je langs de Amstel met de Magere Brug en het beroemde Amstel Hotel, het Koninklijk Theater Carré en de Hermitage. De route passeert het Rembrandtplein om zijn weg verder door het historische centrum van Amsterdam te vervolgen. Na de stempelpost bij de Beurs van Berlage vervolgt de route zich over de Dam richting de Jordaan.

Route 20 km 

Door het Amsterdamse Bos en langs de Amstel de stad in
Een ideale route als je niet alleen het centrum wilt bewonderen, maar ook de rustige kant van Amsterdam wilt ontdekken. Niet de standaard highlights en trekpleisters van Amsterdam, maar juist de mooie plekjes buiten het centrum. Vanaf het Olympisch Stadion gaat deze route richting het Amsterdamse Bos, langs verschillende parken en natuurlijk langs de Amstel.
De 20 km route komt door de Amstelkerk waar het kantoor van Stadsherstel Amsterdam is gevestigd. Je wandelt vervolgens naar en langs de grachten en bij het Museumplein sluit je aan bij de deelnemers van de andere afstanden op weg naar de finish bij het Olympisch Stadion.

Route 26 km 

Ontmoet het bruisende centrum, de gezellige buurten en het maritiem verleden
Je start bij het Olympisch Stadion en wandelt via de volksbuurt De Pijp naar een vernieuwd deel van de route tussen de Josef Israëlkade en het Sarphatipark langs de Vredeskerk, over het Cornelis Troostplein en langs de Oranjekerk. Langs het water van de Amstel met de Magere Brug en het beroemde Amstel Hotel, het Koninklijk Theater Carré en de Hermitage. Bij de Magere Brug steek je de Amstel over richting Rembrandtplein.

Vervolgens wandel je via de Halvemaansbrug een vernieuwde route langs de Zuiderkerk, de Stopera, de Hermitage, de Hoftuin, het Nationaal Holocaust Namenmonument, de Hortus Botanicus, door het Wertheimpark de Muiderpoort en het Oosterpark. Langs het Tropenmuseum, de Dappermarkt, Werf ’t Kromhout en door de Oosterkerk, het aan de Amsterdam City Walk verbonden goede doel van 2022.

Via het Oosterdok wandel je door het gezellige centrum van Amsterdam over de Dam, langs de grachten en door het Vondelpark naar de finish bij het Olympisch Stadion.

Route 33 km 

Stadse drukte én de rust van al het groen in en om Amsterdam
Deze route biedt met 33 km nét even dat beetje extra voor de fanatieke wandelaars onder ons. Ook deze afstand start en finisht bij het Olympisch Stadion maar vanuit het stadion loop je eerst naar het Amsterdamse Bos en langs de Bosbaan – de internationaal bekende roeibaan in het bos. Via de Kalfjeslaan gaat de route vervolgens naar de Amstel. Over de Utrechtsebrug naar andere kant van de Amstel met prachtige vergezichten richting het Amstel Hotel. Bij de Magere Brug steek je de Amstel over richting het Rembrandtplein.

Vanaf hier vervolg je dezelfde route als de deelnemers aan de 26 km. Dit betekent dat je via de Halvemaansbrug een vernieuwde route volgt langs de Zuiderkerk, de Stopera, de Hermitage, de Hoftuin, het Nationaal Holocaust Namenmonument, de Hortus Botanicus, door het Wertheimpark de Muiderpoort en het Oosterpark. Langs het Tropenmuseum, de Dappermarkt, Werf ’t Kromhout en door de Oosterkerk. Via het Oosterdok wandel je door het gezellige centrum van Amsterdam over de Dam, langs de grachten en door het Vondelpark naar de finish bij het Olympisch Stadion.
 
Veilig wandelen
Tijdens onze wandelevenementen willen wij als organisatie een zo veilig mogelijke wegsituatie creëren voor wandelaars én andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk allemaal hetzelfde wandelgedrag te vertonen. Wij vragen je tijdens onze wandelevenementen, zoveel en waar mogelijk, rechts te wandelen. Hierdoor kunnen we onduidelijkheid voorkomen op routes die niet volledig zijn afgesloten voor wandelaars.
Honden
Let op! Honden op het parcours zijn enkel aangelijnd toegestaan.
Wandelsportfoto
De Amsterdam City Walk werkt samen met Wandelsportfoto. Zij staan op in het Vondelpark klaar om jou op de foto te zetten. In onze nieuwsbrief na afloop delen we de website waar je je foto kunt kopen.