Overige informatie

Van de deelnemers tot de vrijwilligers en partners van de Amsterdam City Walk: écht voor iedereen is dit wandelevenement een bijzondere ervaring. Ontdek waarom Amsterdam zo geliefd is bij iedereen. Wandel langs unieke plekken, ervaar het bruisende leven dat de hoofdstad te bieden heeft en geniet volop. 

Historie

In 2013 maakte Le Champion met haar clubleden vanaf het Olympisch Stadion een proefwandeling die leidde tot het organiseren van deze Amsterdam City Walk. Onderstaand het verslag dat daarna op de website verscheen:

Clubwandeltocht vanaf Olympisch Stadion geslaagd
Daags voor de TCS Amsterdam Marathon hield Le Champion vanaf Sporthallen Zuid en het Olympisch Stadion haar 4e clubwandeltocht. Voor deze locatie was gekozen om de wandelaars na afloop de mogelijkheid te geven ook een bezoek te brengen aan de marathonexpo en op die manier kennis te maken met dit grootse evenement. En het bezoeken van de marathonexpo gebeurde na afloop inderdaad door een flink aantal wandelaars. Aan deze clubwandeltocht namen 76 leden van Le Champion deel inclusief een aantal introducés. Dat aantal was groter dan bij de eerder gehouden clubwandeltochten vanwege vooral de fraaie route die was uitgezet door het historische centrum van Amsterdam.

Medische verzorging

De medische begeleiding is in handen van het Rode Kruis. Het Rode Kruis is aanwezig op de start- en finishplaatsen, onderweg bij diverse stempelposten en met mobiele posten. Het Rode Kruis werkt professioneel en gebruikt hiervoor ook een behandelformulier, waardoor op een zorgvuldige wijze een eventuele (vervolg) behandeling kan plaatsvinden. Heb je onderweg behoefte aan medische verzorging en bevind je je niet bij een stempelpost, dan kun je het speciale telefoonnummer van het Rode Kruis bellen: 085-1304112. Bel bij medische nood altijd 112.

Horeca

Speciaal voor de wandelaars zijn de cafés die langs de route lopen eerder geopend, zodat je je wandeling kunt beginnen met een lekkere kop koffie en de authentieke Amsterdamse sfeer kan proeven. Kijk langs welke horecagelegenheden jij komt.

Bezienswaardigheden in Amsterdam

Langs de wandelroutes is veel te zien en beleven. Lees hier alvast meer over verschillende bezienswaardigheden in Amsterdam.