Goede doel

Wandel mee voor de Oosterkerk

Ook dit jaar kun je als deelnemer aan de Amsterdam City Walk een vrijwillige donatie leveren aan een project van Stadsherstel Amsterdam. Het opgehaalde bedrag gaat dit jaar naar de Oosterkerk.

Stadsherstel Amsterdam redt monumenten en beeldbepalende panden, door ze zorgvuldig te restaureren, een passende bestemming te geven en te verhuren.

Door een donatie te geven lever je een belangrijke bijdrage aan het bewaren van gebouwd erfgoed voor volgende generaties en de toegankelijkheid van monumenten. De bijdrage van dit jaar gaat naar de Oosterkerk in Amsterdam.

Geef de Oosterkerk een nieuwe toekomst!
Stadsherstel is dit jaar eigenaar geworden van de 17e-eeuwse Oosterkerk. Dit pand is ontworpen door stadsbouwmeester Daniel Stalpaert en hier gingen vooral veel zeevaarders en kooplieden naar de kerk. Maar ook bijvoorbeeld Vincent van Gogh, die graag predikant wilde worden. Het monument bezit nog onderdelen uit de bouwtijd zoals de preekstoel. Uw bijdrage wordt gebruikt voor de herbestemming, o.a. het Ballet Orkest zal hier haar repetitieruimte krijgen naast dat er nog steeds gekerkt kan worden, en het organiseren van allerlei culturele activiteiten in dit bijzondere monument.Stadsherstel Amsterdam

In en rond Amsterdam heeft Stadsherstel meer dan 600 panden restaureert en een herbestemming gegeven. Naast Amsterdam woonhuismonumenten bouwde organisatie onder andere aan:

  • Iconen in het straatbeeld;
  • Landelijk gelegen forten met mooie sociale functies in de Stelling van Amsterdam;
  • Stads- en dorpskerken die zij openstellen voor publiek;
  • En, heel belangrijk, minder opvallende monumenten, die het karakter van een stad of dorp uitstralen.

Al deze prachtige monumenten vertellen hun eigen verhaal van onze gezamenlijke geschiedenis. In 2021 was Stadsherstel Amsterdam ook het goede doel van de Amsterdam City Walk. Tijdens deze editie werd er door de wandelaars € 4.718,50 opgehaald voor de restauratie van Molen de Gooyer.