Goede doel

Wandel mee voor Molen 'de Bloem'

Het goede doel van de Amsterdam City Walk is ook dit jaar Stadsherstel Amsterdam. Stadsherstel redt monumenten en panden in de hoofdstad, door ze te restaureren en een nieuwe bestemming te geven. In 2023 wordt jouw vrijwillige donatie gebruikt voor het behoud van de eeuwenoude Molen ‘de Bloem’ aan de Haarlemmerweg, die al in 1768 op de stadsmuur geplaatst werd. Help jij mee?

'De Bloem' stond bij de Bloemgracht op de stadsmuur en draait nog steeds

'De Bloem' stond bij de Bloemgracht op de stadsmuur en draait nog steeds
Maak direct een actiepagina aan
Bij je inschrijving voor de Amsterdam City Walk heb je de mogelijkheid om een vrijwillige donatie aan Stadsherstel Amsterdam te doen. Je kiest zelf het donatiebedrag. Nog meer meer impact maken? Start dan een sponsoractie voor je deelname aan de Amsterdam City Walk.

Maak bij je inschrijving je eigen actiepagina aan voor Stadsherstel Amsterdam. Benader je familie, vrienden, kennissen en anderen en vraag ze jou te steunen. Zo krijgt jouw Amsterdam Experience op zaterdag 14 oktober nog meer betekenis. Sta je al ingeschreven en wil je alsnog een actiepagina maken? Dat kan via je persoonlijke dashboard. Je vindt de link in de bevestigingsmail van je inschrijving.

Schrijf je nu in!
 


Foto: Sjors van Dam, Stadsherstel Amsterdam

Wat doet Stadsherstel Amsterdam?

In en rond Amsterdam heeft Stadsherstel meer dan 600 panden restaureert en een herbestemming gegeven. Naast Amsterdam woonhuismonumenten bouwde organisatie onder andere aan:

  • Iconen in het straatbeeld;
  • Landelijk gelegen forten met mooie sociale functies in de Stelling van Amsterdam;
  • Stads- en dorpskerken die zij openstellen voor publiek;
  • En, heel belangrijk, minder opvallende monumenten, die het karakter van een stad of dorp uitstralen.

Ook in 2022 was Stadsherstel Amsterdam het goede doel van de Amsterdam City Walk. Tijdens de 8e editie werd er door de wandelaars € 5.146,50 opgehaald voor de restauratie van de Oosterkerk.
Uitreiking cheque in 2022
Interieur Oosterkerk Amsterdam
Molen 'de Bloem' (foto: Bert van As)

Wandelen voor een ander goed doel

Wil jij in actie komen voor een ander goed doel? Maak bij je inschrijving je eigen actiepagina aan voor een door jou gekozen goed doel en laat je sponsoren door familie, vrienden, kennissen en anderen om je deelname aan de Amsterdam City Walk nog meer betekenis te geven.

Sta je al ingeschreven voor de Amsterdam City Walk en wil je alsnog een actiepagina maken? Dat kan via je persoonlijke dashboard. Je vindt de link ook in de bevestigingsmail van je inschrijving.