Goede doel

Wandel mee voor het Muziekhuis

Ook in 2024 is Stadsherstel Amsterdam ons goede doel. Stadsherstel redt monumenten en panden in de hoofdstad, door ze te restaureren en een nieuwe bestemming te geven. Dit jaar wordt jouw vrijwillige donatie gebruikt voor de restauratie van de zaal van het Muziekhuis, in het Amsterdamse regentenhuis aan de Kloveniersburgwal 47. Help jij mee?

Speciale winactie
Alle wandelaars die een vrijwillige donatie doen aan Stadsherstel Amsterdam, maken kans op een speciale rondleiding door het pand! De 7 winnaars krijgen eind oktober bericht. Zij mogen ieder iemand meenemen.
Speciale winactie
Alle wandelaars die een vrijwillige donatie doen aan Stadsherstel Amsterdam, maken kans op een speciale rondleiding door het pand! De 7 winnaars krijgen eind oktober bericht. Zij mogen ieder iemand meenemen.
De toekomst van het Muziekhuis
Het monumentale pand aan de Kloveniersburgwal 47 is zeker bijzonder te noemen. In ‘Het huis van Nassauwen’ op de Kloveniersburgwal 47 hebben vele regentenfamilies gewoond, zoals de families Tulp en Six. Toen het een bedrijfspand werd kreeg het een zakelijke en monumentale onderpui en een fraai ‘Amsterdamse School’ trappenhuis.

Stadsherstel Amsterdam start na de zomer van 2024 met de restauratie van het pand om het geschikt te maken voor onder meer het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. In de zaal, die overigens door de huisarchitect van V&D ontworpen is, zullen na de restauratie regelmatig concertjes georganiseerd worden. In het pand komen ook woningen en oefenruimtes voor muziekstudenten: een echt Muziekhuis dus!

Lees meer op Stadsherstel.nl
 


Foto: Sjors van Dam, Stadsherstel Amsterdam
Maak direct een actiepagina aan
Bij je inschrijving voor de Amsterdam City Walk heb je de mogelijkheid om een vrijwillige donatie aan Stadsherstel Amsterdam te doen. Je kiest zelf het donatiebedrag. Nog meer meer impact maken? Start dan een sponsoractie voor je deelname aan de Amsterdam City Walk.

Maak bij je inschrijving je eigen actiepagina aan voor Stadsherstel Amsterdam. Benader je familie, vrienden, kennissen en anderen en vraag ze jou te steunen. Zo krijgt jouw Amsterdam Experience op zaterdag 19 oktober nog meer betekenis. Sta je al ingeschreven en wil je alsnog een actiepagina maken? Dat kan via je persoonlijke dashboard. Je vindt de link in de bevestigingsmail van je inschrijving.

Schrijf je nu in!

Wat doet Stadsherstel Amsterdam?

In en rond Amsterdam heeft Stadsherstel meer dan 600 panden restaureert en een herbestemming gegeven. Als organisatie van de Amsterdam City Walk levert sportorganisatie Le Champion hier graag een bijdrage aan. Naast Amsterdam woonhuismonumenten bouwde Stadsherstel onder andere aan:

  • Iconen in het straatbeeld;
  • Landelijk gelegen forten met mooie sociale functies in de Stelling van Amsterdam;
  • Stads- en dorpskerken die zij openstellen voor publiek;
  • En, heel belangrijk, minder opvallende monumenten, die het karakter van een stad of dorp uitstralen.

Stadsherstel Amsterdam is al meerdere jaren als het goede doel verbonden aan de Amsterdam City Walk. Tijdens de editie van 2022 werd er door de wandelaars € 5.146,50 opgehaald voor de restauratie van de Oosterkerk. In 2023 was het bedrag nog hoger: maar liefst € 5.483,00 was voor de restauratie van Molen de Bloem.
Uitreiking cheque in 2023
Kloveniersburgwal 47 (foto: Sjors van Dam)
In 1870, nog zonder aangepaste onderpui

Wandelen voor een ander goed doel

Wil jij in actie komen voor een ander goed doel? Maak bij je inschrijving je eigen actiepagina aan voor een door jou gekozen goed doel en laat je sponsoren door familie, vrienden, kennissen en anderen om je deelname aan de Amsterdam City Walk nog meer betekenis te geven.

Sta je al ingeschreven voor de Amsterdam City Walk en wil je alsnog een actiepagina maken? Dat kan via je persoonlijke dashboard. Je vindt de link ook in de bevestigingsmail van je inschrijving.