Goede doel

Wandel mee voor Molen de Gooyer

Dit jaar kun je als deelnemer aan de Amsterdam City Walk een vrijwillige donatie leveren aan het project van Stadsherstel Amsterdam. Het opgehaalde bedrag gaat naar Molen de Gooyer. 

Stadsherstel Amsterdam redt monumenten en beeldbepalende panden, door ze zorgvuldig te restaureren, een passende bestemming te geven en te verhuren.

Door een donatie te geven lever je een belangrijke bijdrage aan het bewaren van gebouwd erfgoed voor volgende generaties en de toegankelijkheid van monumenten. De bijdrage van dit jaar gaat naar Molen de Gooyer in Amsterdam. De grootste houten molen van Nederland heeft een nieuwe rietenkap nodig.

De Gooyer staat sinds 1759 op zijn huidige plek, hij sierde als korenmolen de Amsterdamse stadswal. In 1572 werd hij met een reeks andere gebouwen net buiten de stad vernield en twintig jaar later opnieuw opgebouwd en verkocht aan de gebroeders Willemszoon uit Gooiland. De naam stamt uit die tijd.Na de Amsterdam City Walk 2021 loten wij uit alle donaties 10 winnaars voor een rondleiding door Molen de Gooyer wanneer deze volledig gerestaureerd is! 

Stadsherstel Amsterdam

In en rond Amsterdam heeft Stadsherstel meer dan 600 panden restaureert en een herbestemming gegeven. Naast Amsterdam woonhuismonumenten bouwde organisatie onder andere aan:

• Iconen in het straatbeeld;
• Landelijk gelegen forten met mooie sociale functies in de Stelling van Amsterdam;
• Stads- en dorpskerken die zij openstellen voor publiek;
• En, heel belangrijk, minder opvallende monumenten, die het karakter van een stad of dorp uitstralen.

Al deze prachtige monumenten vertellen hun eigen verhaal van onze gezamenlijke geschiedenis. In 2019 was Stadsherstel Amsterdam ook het goede doel van de Amsterdam City Walk. Tijdens deze editie werd er door de wandelaars een recordbedrag van € 11.517,50 opgehaald voor de Hollandsche Manege. Nieuwsgierig waar dit prachtige bedrag destijds voor is gebruikt? Klik dan hier.