• Nieuws
  • Volop zon, cultuur en gezelligheid tijdens 5e editie Amsterdam City Walk

Volop zon, cultuur en gezelligheid tijdens 5e editie Amsterdam City Walk

14.000 wandelaars genoten van vijf diverse routes

Een recordaantal van 14.000 wandelaars stond vandaag aan de start bij de Amsterdam City Walk van organisator Le Champion. Wandelaars konden kiezen uit een afstand van 12, 18, 21, 27 of 33 km, ieder met een eigen karakter. Met een temperatuur rond de 15 graden en een stralende zon was het voor wandelaars perfect wandelweer. Ieder genoot vandaag volop van zijn of haar eigen Amsterdam Experience.

Traditiegetrouw was de start van de 18, 21, 27 en 33 km in het Olympisch Stadion. De 12 km had een eigen start bij de Stopera. Hoofdredacteur van VROUW, Marieke ’t Hart, was aanwezig om wandelaars om het startsignaal te geven. Alle wandelaars kwamen aan het einde van de dag samen bij het Olympisch Stadion om op de klanken van typisch Amsterdamse muziek hun prestatie te vieren. Op de route konden wandelaars genieten van speciale aanbiedingen van musea en cafés. Zo kon met korting een bezoek gebracht worden aan o.a. het Scheepvaartmuseum en Museum Ons’Lieve Heer op Solder, daarnaast openden veel cafés extra vroeg hun deuren. De Amsterdamse koggetjes, zure bommen van Kesbeke en biertjes van Heineken zorgden nog eens extra voor dat Amsterdamse gevoel.

Routes
De vijf verschillende routes hadden ieder hun eigen persoonlijkheid. Zo ging bijvoorbeeld de 12 km vooral door het culture centrum van Amsterdam en zocht de 21 km meer de rust op in het Amsterdamse bos. Voor wandelaars die alles wilden ervaren van de stad was de 33 km de uitgelezen route. Dit jaar was het vernieuwde Beursplein een stempelpost voor de 12, 18, 27 en 33 km. Wandelaars van de 21 km konden dit jaar de – door Stadsherstel Amsterdam – herstelde Amstelkerk van binnen bewonderen. Vorige editie ging de route alleen hierlangs. Op de klanken van Ramses Shaffy genoten wandelaars van dit bijzondere gebouw. Met volop entertainment langs de weg was het een compleet feestje. Na afloop konden wandelaars genieten van een welverdiend drankje en Amsterdamse snacks bij het Olympisch Stadion. De plek waar een dag later 45.000 hardlopers van start zullen gaan bij de TCS Amsterdam Marathon.

Restauratie Haarlemmerpoort
Wandelaars konden bij hun inschrijving een vrijwillige bijdrage doen voor de restauratie van de Haarlemmerpoort. Vanmiddag werd bij het Olympisch Stadion de cheque overhandigd aan Stella van Heezik van Stadsherstel Amsterdam. Al jaren redt Stadsherstel Amsterdam monumenten en beeldbepalende panden door ze zorgvuldig te restaureren, een passende bestemming te geven en te verhuren. Met elkaar hadden wandelaars een bedrag van € 10.692,50 opgehaald. Stadsherstel Amsterdam is voor het eerste jaar het goede doel.

Editie 2019
Volgend jaar vindt de Amsterdam City Walk op zaterdag 19 oktober plaats. De inschrijving gaat maandag 13 mei 2019 open op www.amsterdamcitywalk.nl.