Amsterdam City Walk gaat dit jaar niet door

Met pijn in ons hart hebben wij helaas moeten besluiten om de 7e editie van de Amsterdam City Walk, die gepland stond voor zaterdag 17 oktober aanstaande, niet door te laten gaan. Een moeilijke beslissing voor ons en een grote teleurstelling voor velen. De beperkende overheidsrichtlijnen in verband met COVID-19 hebben ons doen besluiten om het Amsterdamse wandelevenement dit jaar te annuleren.

De routes van de Amsterdam City Walk gaan grotendeels door het centrum van onze hoofdstad. De overheidsrichtlijnen schrijven voor dat deelnemers onderling op de route de 1,5 meter maatregelen niet hoeven te hanteren maar deze maatregel wel dienen aan te houden ten opzichte van overige weggebruikers. In de veelal drukke binnenstad van Amsterdam kunnen wij dit, zelfs met minder deelnemers en aangepaste routes, helaas niet waarborgen. Voor de organisatie van ons evenement staan de gezondheid en veiligheid van onze deelnemers en vrijwilligers altijd voorop.

Een echte Amsterdam Experience tijdens de Amsterdam City Walk kunnen wij dit jaar helaas niet bieden. Hier zullen we nog een jaar op moeten wachten. Wij kijken er meer dan ooit naar uit om onze wandelaars weer aan de start te zien staan en te zien genieten van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft. We zijn inmiddels aan het kijken wat voor alternatieven wij kunnen bieden voor de Amsterdam City Walk. De 8e editie van de Amsterdam City Walk zal plaatsvinden op zaterdag 16 oktober 2021.
21-07-2020