Routes

Bij de Amsterdam City Walk kun je kiezen uit zes routes: 1o, 14, 17, 20, 26 of 33 km. Er is voor ieder wat wils, iedere route heeft zijn eigen sfeer en afstand. Of je nu van cultuur houdt of van natuur, van het drukke centrum of van de groene parken, of je nu een geoefende wandelaar bent of niet, jong of oud, of je nu alleen loopt, met vrienden of met je kinderen, er is sowieso een route te vinden die bij je past!

Let op! Honden op het parcours zijn enkel aangelijnd toegestaan.

10 km
 – Het hart van de stad en de historische grachtengordel
Start bij het Waterlooplein en via de Herengracht naar het Thorbeckeplein en het Rembrandtplein. Langs de Kleine Komedie kom je op de Kloveniersburgwal en de Oudemanhuispoort. Dan volgt het Red Light District met achtereenvolgens Oudezijds Achterburgwal, Nieuwmarkt, Zeedijk en Oudekerksplein. Verder door het centrum via de Dam en de 9 Straatjes bereik je de grachtengordel en de Jordaan. Daarna loop je onder het Rijksmuseum door richting het Vondelpark en vervolgens naar de finish je bij het Olympisch Stadion.

14 km
– Ontdek het veelzijdige Westerpark en het sfeervolle centrum
Nieuw dit jaar is de 14 km route. Je start jouw wandeldag bij Station Sloterdijk. Vanuit hier wandel je richting het veelzijdige Westerpark. De 14 km is de enige route die door dit prachtige park wandelt. Vanuit hier gaat de route verder langs het IJ, de Foodhallen en gaat via het sfeervolle centrum van Amsterdam richting die heroïsche finish: het Olympisch Stadion! Onderweg kun je een stempel laten zetten bij De Hollandsche Manege Amsterdam, het goede doel van de 6e editie van de Amsterdam City Walk. 

17 km
 – Het gezellige centrum en de mooiste buurten
Start bij het Olympisch Stadion, dan via De Pijp waar je langs de Heinekenbrouwerij loopt. De stempelpost is bij de Nederlandsche Bank op het Frederiksplein. Daarna langs de Amstel met de Magere Brug en het beroemde Amstel Hotel, het Koninklijk Theater Carré en de Hermitage. Bij de Blauwbrug tegenover het Muziektheater op het Waterlooplein steek je de Amstel over en voegen de deelnemers die de 10 km lopen, zich bij de route.

20 km 
 – Door het Amsterdamse Bos en langs de Amstel de stad in
Een nieuw jaar, een nieuwe route! Ideaal als je niet alleen het centrum wilt bewonderen, maar ook de rustige kant van Amsterdam wilt ontdekken. Niet de standaard highlights en trekpleisters van Amsterdam, maar juist de mooie plekjes buiten het centrum. Vanaf het Olympisch Stadion gaat deze route richting het Amsterdamse Bos, langs verschillende parken en natuurlijk langs de Amstel. Dan trekt de route richting de grachten en bij het Museumplein sluit ze aan bij de andere routes naar de finish bij het Olympisch Stadion.

26 km 
 – Ontmoet het bruisende centrum, de gezellige buurten en het maritiem verleden
Start bij het Olympisch Stadion, dan via de mooie volksbuurt De Pijp. Langs het water van de Amstel met de Magere Brug en het beroemde Amstel Hotel, het Koninklijk Theater Carré en de Hermitage. Bij de Blauwbrug tegenover het Muziektheater op het Waterlooplein steek je de Amstel over,  dan loop je over de Nieuwmarkt, achter het Scheepvaarthuis over de grachten naar de Montelbaenstoren, langs het Nemo, het Scheepsvaartmuseum en VOC-schip Amsterdam. Via het Entrepotdok door de Oostelijke eilanden om weer aan te sluiten bij de 12 km.

33 km 
 – Stadse drukte én de rust van al het groen in en om Amsterdam
Deze route biedt met 33 km nét even dat beetje extra voor de fanatieke wandelaars onder ons. Ook deze afstand start en finisht bij het Olympisch Stadion maar vanuit het stadion loop je eerst naar het Amsterdamse Bos en langs de Bosbaan – de internationaal bekende roeibaan in het bos. Via de Kalfjeslaan gaat de route vervolgens naar de Amstel. Over de Utrechtsebrug naar andere kant van de Amstel met prachtige vergezichten richting het Amstel Hotel. Op dit punt kom je ook de wandelaars van andere routes tegen en volg je de rest van de 27 km.

Hieronder staat de routekaart van 2018. Binnenkort vind je hier de routekaart van 2019.