Routes

Bij de Amsterdam City Walk kun je kiezen uit zes routes: 10, 14, 17, 20, 26 of 33 km. Er is voor ieder wat wils, iedere route heeft zijn eigen sfeer en afstand. Of je nu van cultuur houdt of van natuur, van het drukke centrum of van de groene parken, of je nu een geoefende wandelaar bent of niet, jong of oud, of je nu alleen loopt, met vrienden of met je kinderen, er is sowieso een route te vinden die bij je past!

Veilig wandelen
Tijdens onze wandelevenementen willen wij als organisatie een zo veilig mogelijke wegsituatie creëren voor wandelaars én andere weggebruikers. Daarom is het belangrijk allemaal hetzelfde wandelgedrag te vertonen. Wij vragen je tijdens onze wandelevenementen, zoveel en waar mogelijk, rechts te wandelen. Hierdoor kunnen we onduidelijkheid voorkomen op routes die niet volledig zijn afgesloten voor wandelaars.

Let op! Honden op het parcours zijn enkel aangelijnd toegestaan.

10 km
 – Het hart van de stad en de historische grachtengordel
De 10 km start bij het Waterlooplein en de eerste meters wandel je over de Staalstraat en de Aluminiumbrug. Dan volgt het Red Light District met achtereenvolgens Oudezijds Achterburgwal, Nieuwmarkt, Zeedijk en Oudekerksplein. Verder door het centrum en via de Dam bereik je de grachtengordel en de Jordaan. Daarna loop je onder het Rijksmuseum door richting het Vondelpark en vervolgens finish je op het Stadionplein bij het Olympisch Stadion.

14 km
– Ontdek het veelzijdige Westerpark en het sfeervolle centrum
Je start jouw wandeldag bij Station Sloterdijk. Vanuit hier wandel je richting het veelzijdige Westerpark. De 14 km is de enige route die door dit prachtige park wandelt. Vanuit hier gaat de route verder langs het IJ, de Foodhallen en gaat via het sfeervolle centrum van Amsterdam richting die heroïsche finish: het Olympisch Stadion! Onderweg kun je een stempel laten zetten bij De Hollandsche Manege Amsterdam, het goede doel van de 6e editie van de Amsterdam City Walk.

17 km
 – Het gezellige centrum en de mooiste buurten
Start bij het Olympisch Stadion, dan via De Pijp waar je langs de Heinekenbrouwerij loopt. De stempelpost is bij de Nederlandsche Bank op het Frederiksplein. Daarna langs de Amstel met de Magere Brug en het beroemde Amstel Hotel, het Koninklijk Theater Carré en de Hermitage. Bij de Blauwbrug tegenover het Muziektheater op het Waterlooplein en steek je de Amstel over.

20 km 
 – Door het Amsterdamse Bos en langs de Amstel de stad in
Een ideale route als je niet alleen het centrum wilt bewonderen, maar ook de rustige kant van Amsterdam wilt ontdekken. Niet de standaard highlights en trekpleisters van Amsterdam, maar juist de mooie plekjes buiten het centrum. Vanaf het Olympisch Stadion gaat deze route richting het Amsterdamse Bos, langs verschillende parken en natuurlijk langs de Amstel. De 20 km route komt langs de Amstelkerk waar het kantoor van Stadsherstel Amsterdam zit. Dan trekt de route richting de grachten en bij het Museumplein sluit ze aan bij de andere routes naar de finish bij het Olympisch Stadion.

26 km 
 – Ontmoet het bruisende centrum, de gezellige buurten en het maritiem verleden
Start bij het Olympisch Stadion, dan via de mooie volksbuurt De Pijp. Langs het water van de Amstel met de Magere Brug en het beroemde Amstel Hotel, het Koninklijk Theater Carré en de Hermitage. Bij de Magere Brug op het Waterlooplein steek je de Amstel over,  dan loop je over de Nieuwmarkt, achter het Scheepvaarthuis over de grachten naar de Montelbaenstoren, langs NEMO, het Scheepvaartmuseum en VOC-schip Amsterdam.

33 km 
 – Stadse drukte én de rust van al het groen in en om Amsterdam
Deze route biedt met 33 km nét even dat beetje extra voor de fanatieke wandelaars onder ons. Ook deze afstand start en finisht bij het Olympisch Stadion maar vanuit het stadion loop je eerst naar het Amsterdamse Bos en langs de Bosbaan – de internationaal bekende roeibaan in het bos. Via de Kalfjeslaan gaat de route vervolgens naar de Amstel. Over de Utrechtsebrug naar andere kant van de Amstel met prachtige vergezichten richting het Amstel Hotel.

Routekaart Amsterdam City Walk 2019