Optimisme na versoepeling coronamaatregelen

Goed nieuws voor de fiets-, hardloop- en wandelevenementen van Le Champion na de persconferentie van minister-president Mark Rutte op woensdag 24 juni. Evenementen zijn vanaf 1 juli weer mogelijk. Zolang mensen onderling 1,5 meter afstand kunnen aanhouden, geldt er vanaf 1 juli geen maximumaantal bezoekers meer voor bijeenkomsten. Vergunningaanvragen voor grote evenementen worden beoordeeld door de lokale overheden.

“Er kan en mag gelukkig steeds meer in Nederland. Zolang we met elkaar de richtlijnen vanuit de overheid volgen, kunnen we deze stijgende lijn vasthouden. In de tussentijd hopen wij dat iedereen gezond en fit blijft” aldus Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion.

De afgelopen weken hebben wij ons verdiept in de vraag hoe grotere sportevenementen kunnen worden aangepast om deze veilig en verantwoord te kunnen organiseren. Daarbij hebben we deze kennis, ervaringen en ideeën ook kunnen delen door samen met collega-sportorganisaties en sportbonden te werken aan protocollen voor evenementen binnen de 1,5 meter richtlijn. Op deze manier hebben wij niet alleen onze kennis kunnen delen, maar ook onze bijdrage kunnen leveren aan een gezonde sportsector en een vitale samenleving.

Wij begrijpen dat bij jou nu vooral de vraag leeft: hoe zit dat met de evenementen van Le Champion? Op dit moment zijn wij volop bezig met onderzoeken van de mogelijkheden hoe wij onze evenementen kunnen organiseren binnen de 1,5-meterregel. Hierin nemen wij de ervaringen die wij hebben opgedaan tijdens het organiseren van kleinere clubactiviteiten van de afgelopen weken mee. Uiteraard laten wij het jou zo snel mogelijk weten wanneer jij weer van een sportevenement van Le Champion kunt genieten.

Wij willen vooral vasthouden aan alle positieve ontwikkelingen, kijken vol goede moed naar de toekomst en zien jou graag weer aan de start.
26-06-2020